Söndag 3e juli.

Vi vaknade tidigt, runt 7.30, för att göra oss i ordning inför en heldagsutflykt med Anna, Sebastian och Mads. Jag steg upp och började göra fruktsallad medan Nicole gick med Vega och Emil och lämnade Emil till nya hundvakten.

Vid 9 lämnade jag Tyra till Frida och sedan gick jag raskt hem för att packa och slutföra det sista innan vi skulle bli hämtade vid 9.30. Vi hade med oss baguetter, fruktsallad, smoothie och Anna och Sebastian hade gjort kyckling, sallad och hela köret.

Det tog runt 1.5 timme att åka till stranden i Tarragona. Nicole hade hittat en liten fin strand som såg ganska fri ut från turister och också folk i övrigt. När vi kom fram så var det stängsel så att vi inte kunde komma runt till den lilla strandplätten med bil, utan vi var tvungna att gå nästan 2 km och släpa på kylbox, parasoll, strandväska och hela köret.

Mads och Sebastian skulle klättra lite i bergen, så jag, Nicole och Anna tog all packning och började gå mot strandplätten. Den låg bakom en liten klippudde och det tog så jädra lång tid att gå längst stranden med packningen. Det var tungt och varmt och långt. Efter en bra stund så var vi framme vid klippudden. Vi blev tvungna att klättra över stock och sten, men det var det värt. Wow vilka klippor och vilken utsikt. Havet var alldeles turkost och terrängen hade varit otroligt vacker utan all åsnepackning.

Vi kunde inte låta bli att klättra längst ut på en av klipporna, och jag ville gärna hoppa därifrån. Om det inte hade varit för att jag skulle brutit alla ben i kroppen eftersom att det inte var tillräckligt djupt… Hur som helst så fortsatte vi klättra för att nå den där lilla strandplätten Nicole hittat på kartan. Vi duckade, klängde, klev över och värjde oss från de djungelliknande snåren och försökte att inte trilla ner från bergskanten.

Slutligen såg vi stranden, men vi befann oss lite för högt upp på berget och kunde inte se hur vi skulle ta oss ner. Vi tittade mot stranden för att försöka se någon väg ner, då Nicole plötsligt utbrister att alla är nakna. Vi har alltså gjort jordens jävla vandring med kilovis packning och riskerat livet på berg och klippor för att nå en nudiststrand. Vi skrattade så att vi nästan tappade rösten innan vi lite halvbesviket fick traska oss tillbaka hela vägen och hitta en plats på den vanliga stranden istället. Men vi fick åtminstone bra bilder, och det är ju vad som räknas, eller hur?

Vi låg på stranden och åt mat, lyssnade på musik och badade. Sanden var så otroligt fin och mjuk och vattnet var mycket klarare och varmare än i Barceloneta. Det var vackert, och när killarna kom tillbaka så gick jag med dem till klipporna för att visa utsikten.

Runt 17-tiden började vi packa ihop oss och göra oss klara för att åka hem igen. Jag hade bränt mig så illa på vaderna och knävecken att jag nästan ville gråta. Mådde så illa och fick ligga i skugga under parasollet sista 1.5 timmen där jag somnade. Bilresan hem var jobbig där minsta skump vände magsäcken upp och ner, men slutligen var vi hemma och jag kunde vila ut och somna ganska tidigt.

0 kommentarer