Otursfåglar.

Känns som att det alltid är något med antingen Tyra eller Vega. Eller som denna gång, båda två. Var ute och lekte med flirtpolen idag och för bästa effekt kör vi dem ihop. Tyra blir mer taggad och det är enklare och går snabbare för oss när vi kan motionera två flugor i en smäll. 

Och en smäll blev det verkligen idag. De har krockat lite förut men då har det inte varit något allvarligt, men idag small det hårt. De råkade springa ihop sig ordentligt och krockade med huvudena mot varandra. En av dem skrek till högt och jag avslutade träningen direkt. Kollade Vega som inte verkade ha några skador, och sedan Tyra som fått tre små jack i huvudet och ett litet sår precis ovanför ögat. Tvättade henne med koksalt och sedan var det inget mer med det. 

Två timmar senare märker jag hur Vega slickar sig runt munnen och att det är rött vid läpparna. Lyfter på läppen och ser att det är fullt med blod och att framtänderna är lösa. Nicole går direkt ner med henne till veterinären som ger henne smärtstillande. Jag ska lämna in henne vid lunch imorgon så att de får söva och röntga henne, och så håller vi bara tummarna för att de kan rädda tänderna. Nu är det i alla fall slut på flirtpole ihop. De har ju ingen direkt koll på vart de springer eller hoppar. Båda är så fokuserade på trasan att det är ett under att inget hänt tidigare. 




1 kommentar