Söndag 26e juni.

Nicole och Jennifer släntrade in i lägenheten vid halv sju i morse och då hade jag redan varit vaken i en timme. Jag somnade om vid 8 och vaknade sedan vid 10 då jag gick en längre promenad med Tyra. Vi gick till parken och hon fick leka med pinne en stund och ett par hundar vi mötte på vägen. Hon var helt slutkörd på hemvägen då det redan var så varmt. Stannade till vid fruktaffären här utanför oss och köpte färsk frukt innan vi gick hem.

Jag kom in och lämnade Tyra efter vi varit ute en timme och så tog jag med Vega ut en timme också. Gick genom parken och runt i smågränder och lyckades hitta hem utan karta. Jag skrev till Louise och Anna när jag kom hem igen och frågade om de hade tänkt stranden idag. De var på så jag visade en länk där det fanns fina stränder vid Costa Brava, en timmes bilresa bort. Sagt och gjort. Jag väckte Nicole och Jennifer vid 13 och vid 14 åkte vi mot Blanes.

Väl framme häpnades vi alla av hur turkost vattnet var. Det är verkligen enorm skillnad mot vattnet här nere i Barceloneta. Så stor skillnad att man knappt vill vara på stranden här nere längre. Alltså, det såg ut som i en dröm. Såååå himla vackert! Klippor, turkost vatten, blommor, stentrappor… Jag och Louise var så sugna på att hoppa från klipporna men vi fick höra om en bättre strand en bit ifrån den vi först hamnade på, så vi tog bilen ett par minuter till nästa. Där hängde vi ett par timmar och vattnet var både klarare och varmare där än vid oss.

Vi åt, surrade, lyssnade på musik, badade och brände oss. Runt 19 började vi åka hemåt igen för att ta ut hundarna, duscha och göra oss i ordning för restaurangbesök. Paul, Mads och Sebastian följde med så vi blev åtta stycken på Marmelade och vi åt allt från pulled pork till grymma hamburgare, nudelrätter och efterrätter. Jättemysigt ställe verkligen. Och det sjukaste är att det är så himla billigt. Vi var åtta stycken som åt huvudrätt, några åt efterrätt, alla drack minst ett glas vin/öl, vatten och cola. Notan för allt sammanlagt landade på 1200 kr.

Vi tog en taxi hem när vi ätit färdigt vid 00.30 och landade i sängarna 01.30.


Obs: hade inga mordplaner även om jag ser ut att ha det på restaurangbilden. 

 

1 kommentar